2016. okt 13.

Elephone W2 az analóg okosóra

írta: wallee
Elephone W2 az analóg okosóra

Az utóbbi években elég sok próbálkozás történt okosórák terén. Kezdték a nagy gyártók. Az igaz úttörő gyártó ebben a Pebble, majd jöttek sorban a Sony, Samsung, majd a kínai gyártók. Az Elephone gyártó minimalista stílusú, W2 típusú analóg okosóráját szeretném bemutatni. 

1_1.jpg

Az órát Kínából a Gearbest webshop-jából vásároltam. Már sok fajta órát kipróbáltam, a digitálisak közül, de igazából egyik sem nyerte el a tetszésem. Maga az óra minősége, kezelése, vagy a hozzátartozó programokkal voltak problémák. Hogy miért vettem meg ezt? A kinézete miatt. Ilyen dizájnnal még sok gyártó nem próbálkozott az alsó szegmensben.

Az óra egy igazán dizájnos dobozban érkezett, mely már a csomagolásával is sugallja a minimalista stílust. 

p_20161013_091505.jpg

A dobozán is látszik, hogy nem aprózták el. Felnyítás előtt végig futott az agyamon, hogy mi lehet egy ekkora méretű dobozban.

p_20161013_091533.jpg

A doboz tartalma elég szellős. De mi más kellene egy órához még ezeken a dolgokon kívül.

A doboz tartalma:

- óratest

- órához tartozó szíj

- leírás

- elemek (2 darab CR2032), cseréhez szükséges csavarhúzó

Az órára a szíj bepattintása egyszerű. A szíj az én meglátásom szerint nem igazi bőr, de elég kellemes hatású, de ha valakinek nem tetszene, könnyedén cserélhető, bármely órásnál tud venni hozzás egy másikat.

p_20161013_091655.jpg

 

p_20161013_091710.jpg

Mit is tud valójában az óra? 

Sokat nem kell tőle várnunk, mert nem a tudása miatt vettem meg. Analóg óraként megkapta az értesítő, ébresztő, lépésszámláló funkciókat. 

p_20161013_091719.jpg

Kézre felvéve az óra szépen mutat, semmi csicsa, nem túl nagy, nem túl kicsi. Az elegánsnak tervezett óra, úgy sikerült, ahogy kellett. Az óratest hátulján négy csavart látunk. Ezek eltávolításával levehető a hátlap, és az elem cserélhető benne, mivel ez az óra nem tölthető, hanem CR2032-es gombelemmel működik. Az üzemidéjét gyakorlatban nem tudom, mivel tapasztalatom még nincs, de biztos függ a felhasználástól. Ezt csak hosszútávú használat után lehet megmondani.

2_1.jpg

4_1.jpg

5_1.jpg

Mint a legtöbb okosóránál megszokottak alapján ehhez is készítettek egy alkalmazást, amit a Play Áruházból könnyedén letölthetünk, de a fent található QR kód segítségével is megszerezhetünk. Én a Play Áruház verziót telepítettem.

 

 

 

A program első indításánál kellett párosítanunk a készüléket. Az óra oldalán található alsó gomb hosszan nyomásával tudtam felderíthetővé állítani. Ezek után a párosítás csak pár másodperc. Első lépésben kérte a születési dátumot, magasságot, testsúlyt, nevet, majd azt, hogy mennyi lépést szeretnénk megtenni naponta. Ez utóbbi azért fontos, mert írja,hogy jelen pillanatban hány százalékát teljesítettük a kitűzött célnak. Okosóra mivoltát az értesítések miatt kapta meg. Nem lenne az, ha ezt a funkciót nem tudná. Ezt a beállítások között aktiválhatjuk, ott, ahol az ébresztés funkciót is. Bejövő hívásoknál nagyon finoman már-már majdnem "észrevehetetlenül" rezeg, valamint a hívás piktogram felett kéken villog egy led.. Ez is az óra stílusának a finomságát jelzi. Jelenleg még nem lehet állítani a rezgés erősségén, de későbbiekben biztos megkapja ezt a funkciót is.

Funkciók:

- hívásértesítés, emlékeztetés

- lépésszámlálás

- ébresztés/emlékeztetés

- alvásfigyelés

3_1.jpg

Az óra minősége első benyomásra nagyon kellemes, rosszabbra számítottam. A gyártó által leírt specifikáció alapján az óra 30 méterrig vízálló. Ezt én kétlem, mivel mi magunk cseréljük benne az elemet, ezért a hátlap visszahelyezésénél hiba lehetőség, tömítés elcsúszás, fáradás léphet fel, mely az óra beázását okozhatja. Vízbe biztos nem viszem!

Az óra Android, valamint iOs rendszerekkel működik melyek támogatják a Bluetooth 4.0 technológiát.

Gyártó által megadott leírás:

Márka: Elephone
Típus: W2
Érzékelő: gravitációs szenzor
Smartphone OS Kompatibilitás: Android 4.3 vagy újabb, iOS 7.1 vagy újabb
Bluetooth: 4.0
Képernyőméret : 1,61 "
Képernyő anyaga: Zafír kristály üveg
Készenléti idő: kb 3 év
Akkumulátor típusa: gombelem
Akkumulátor kapacitás: 210mAh
Töltő: nem támogatott
vízállóság: Vízálló 30 méter
Jellemzők: lépésszámláló, ébresztőóra, hívás emlékeztető, alvásfigyelés, kamera, ülés emlékeztető
Nyelv: kínai, angol
Óratest színe: Ezüst, Arany 
Szíj színe: barna
Nettó tömeg: 130 g / 4,58 oz
Méret: 260 x 41 x 10 mm / 10,24 x 1,61 x 0,39 hüvelyk

 

Szólj hozzá